О Рачунском центру

Рачунски центар Електротехничког факултета основан је 1968. године као први рачунски центар на овим просторима. У центру је пуштен у рад први веб сервер са првим веб сајтом на подручју тадашње Југославије.
За потребе студената и запослених центар је развио Информациони систем факултета, који омогућава обављање свакодневних активности везаних за наставу и финансије факултета преко Интернета.

Сале Рачунског центра су отворене за студенте 24 часа, 7 дана у недељи. Студенти користе преко 35 рачунара са брзом Интернет конекцијом и свим програмима потребним за рад и праћење наставе на Електротехничком факултету.

Имплементација Office365 cloud платформе

Електротехнички факултет је кренуо са имплементацијом Office365 cloud платформе у оквиру које је студентима омогућено коришћење великог броја бесплатних онлajн сервиса. Поменута платформа се користи и као сервис електронске поште и то од 15.10.2017. год.

ИТ обуке - преквалификације за ИТ

ИТ обуке - преквалификације за ИТ

Завршена је ИТ преобука коју одржава Електротехнички факултет у Београду.
Детаље са свечане доделе можете видети на овој страни.

Нови ЕТФ и студентски налози

Сваком запосленом на факултету и сваком студенту факултета је отворен налог за коришћење услуга које пружа факултет. Налози се отварају приликом ступања у радни однос, односно при упису студента на факултет и важе до његовог истека.

За сва додатна објашњења и информације, можете се обратити оператеру Рачунског центра лично или путем телефона (011-3218-320). Такође, можете се обратити администратору путем електронске поште на адресу rc-admin[AT]etf.rs

Електронске дописне листе

Сервер за електронске дописне листе

Постављен је нови сервер за електронске дописне листе. Софтвер на адреси http://lists.etf.bg.ac.rs служи за преглед архивираних порука листе, уређивање чланова листе, слање захтева за отварање нове листе и слично. Корисници се пријављују користећи своју адресу е-поште као Username и шифру.